Deodorant: 22 Produkter I Test (2021) – Ekspertenes Vurderinger – Best-i-test.nu

For de fleste er deodorant en del av morgenrutinen – etter dusjen når man er ren og frisk. Deodoranten holder svettelukten unna og er like populær blant både menn og kvinner; den lille deodoranten i baderomsskapet er like viktig som tannbørsten. Svette fra mennesker lukter i prinsippet nesten ingenting. Det som skaper den karakteristiske lukten av svette, er små bakterier som trives godt i varme og fuktige miljøer, for eksempel i armhulen når vi svetter.Slik fungerer deodorant

Deodoranter fokuserer hovedsakelig på en til tre forskjellige egenskaper for å holde oss luktfrie. Den første egenskapen er en form for tilsatt parfyme for å maskere lukten som bakteriene allerede står for. Den andre egenskapen er ulike stoffer som dreper bakterier, slik at de ikke får tid til å produsere stoffer som skaper lukten. Disse stoffene er som regel alkohol eller triklosan, men det kan også være en type metallforbindelse, som riktignok ikke dreper bakteriene, men som bidrar til å bremse veksten av dem. Den tredje og siste egenskapen hos visse deodoranter er at de reduserer svette – såkalt antiperspirant. Dette skjer igjennom stoffer som tetter eller innsnevrer porene rundt svettekjertlene. Det mest vanlige er aluminium.

Ettersom en antiperspirant blokkerer svettekjertlene og hindrer svette, kan denne typen deodorant også brukes om kvelden før man går og legger seg. En antiperspirant holder normalt i minst 24 timer, og dersom deodoranten påføres om kvelden, rekker den å fungere ordentlig før det er tid for dagens svetteproduserende strabaser. Hvis du bruker en deodorant hvis viktigste egenskap er å produsere en god lukt med parfyme, er det best å fortsette som før og bruke den rett etter morgenvasken for best effekt.

Lenge var spray den vanligste typen deodorant, men i dag finnes det flere alternativer, som roll-on, krem ​​eller stick/stift. Hvilken man velger, avhenger rett og slett av hva man er vant til, og hva man foretrekker. Det mest hygieniske valget er deospray, fordi ingen del av deodorantforpakningen kommer i kontakt med armhulen. Antiperspiranter kommer vanligvis i roll-on-format, mens deostick er det vanligste for deodoranter som har parfymering som viktigste egenskap. Testvinner- DeodorantSlik utførte vi testen

Vi utfører alle testene våre selv og tester alle produktene slik de er ment brukt i den virkelige verdenen. I vår test av deodoranter har både menn og kvinner testet produktene under forskjellige forhold og ved gjentatte tilfeller. Deodorantene har blitt testet under både rolige aktiviteter og svette treningsøkter. Vi har også vurdert hvor lenge deodorantene virker. Følgende parametere har vært avgjørende for vurderingen.

Motvirke svettelukt: Hvor godt motvirker deodoranten svettelukt? Hvor lenge varer den? Klarer den ulike typer svette aktiviteter, og hvor ofte må den påføres på nytt?

Bruk: Hvor lett er deodoranten å påføre? Føles den tørr eller fuktende mot huden? Hvordan er deodorantens duft?

Klebrighet: Hvor raskt tørker deodoranten, og hvor raskt kan man ta på klær etter påføring? Etterlater produktet flekker eller misfarging på klær?

Vurderingen er basert på den samlede totalopplevelsen av produktet. Karakteren har så blitt satt med hensyn til kvalitet i forhold til pris.

05511. Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength – BEST I TEST DEODORANTEn supereffektiv deodorant med frisk duft av grapefrukt som passer alle

Målgruppe: UnisexType: Roll-onAntiperspirant: Ja

Moss & Noor er et svensk merke rettet mot mennesker med en aktiv livsstil – noe navnet på denne deodoranten også antyder. Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength er en deodorant for deg som liker å trene. Og for andre også, for den saks skyld.

I en gul og glad roll-on-flaske skjuler det seg en livlig deodorant som lukter grapefrukt. Duften gjør at den skiller seg ut, men på en god måte. Det er ikke ofte man kommer over denne typen sitruslukt, noe som er synd, fordi det viser seg å være en riktig så fin duft for en hygieneartikkel. Den lukter frisk og veldig syrlig av frukt, uten å føles tung eller syntetisk.

Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength er en skikkelig kraftpakke; hvis du bruker den om morgenen, holder den fint fram til leggetid, selv om dagen inkluderer tertekan med levering i barnehage og løping til bussen for å komme på jobb i tide.

Den oppleves som mild mot huden, selv om armhulene er nybarberte. I løpet av testperioden har vi ikke opplevd noen problemer med kløe eller irritasjon. Dette føles nesten unikt for deodoranter med denne styrken og effektiviteten.

Deodoranten er vegansk og fri for mikroplast og parabener. Den er også beriket med mykgjørende ricinusolje og provitamin B5, som skal ha en beroligende og fuktighetsgivende effekt på huden.

Moss & Noor får et ekstra pluss for sin transparente innholdsfortegnelse. Ikke bare lister de opp ingrediensene, de forklarer også på nettstedet deres tydelig og på et lett tilgjengelig språk hva ingrediensene er ment for. Transparens i skjønnhetsbransjen får alltid to tommeler opp!

Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength er en deodorant man hele tiden kommer tilbake til når man først har oppdaget den, og duften fungerer for alle (så lenge man ikke avskyr grapefrukt).

+Fungerer veldig bra, irriterer ikke huden, transparent ingrediensliste

– Finnes hos nokså få forhandlere så langt

05512. Clarins Gentle Care Roll-On – BESTE DEODORANT KVINNEUtrolig effektiv og hurtigtørkende, og varer gjennom hele dagen, selv under trening

Målgruppe: KvinnerType: Roll-onAntiperspirant: Ja

Dette er et ekte topprodukt! Hvis du ønsker en deodorant som tørker raskt og gir en veldig tørr følelse, er dette riktig produkt for deg. Den store kulen gjør at et raskt drag i armhulen er nok til å gi tilstrekkelig mengde deodorant. Tørketiden er minimal, og det blir helt tørt. Den korte tørketiden betyr også at det ikke vil være et spor av flekker på klærne. Duften er litt spesielt. Den er sterk og nesten klinisk, uten det minste snev av blomsterduft eller parfyme. Den sterke lukten ved påføring forsvinner imidlertid raskt og blir veldig nøytral. Etter en lang og travel dag sitter den samme nøytrale lukten igjen i armhulen som om morgenen. Heller ikke en svett treningsøkt på kvelden er noen sak for denne deodoranten. Dette er helt klart en utrolig effektiv deodorant som fortjener tittelen «best i test».

+Utrolig effektiv mot svette, fantastisk under trening, stor kule

– Sterk og klinisk duft

054.513. Recipe for men Deodorant Stick Alcohol-free – BESTE HERREDEODORANTEn effektiv og ekstremt drøy herredeodorant som lukter fantastisk og passer alle

Målgruppe: HerreFormel: StiftAntiperspirant: Ja

Recipe for men Deodorant stick alcohol-free er en deostift som retter seg mot menn, men kan selvfølgelig fint brukes uavhengig av kjønnsidentitet. Faktisk er dette en deodorant som er så fin at det ville være synd om man valgte den bort fordi man ikke identifiserer deg som en mann.

Med en riktig så frisk og pigg duft holder denne deodoranten styr på svetten gjennom hele dagen. Både under husbygging på sommerens varmeste dager og i fysisk industriarbeid står den som en påle og armhulene lukter fortsatt godt.

Stiften er myk og frigjør riktig mengde produkt når den påføres. Den føles ikke irriterende og klør ikke det minste. Vi har heller ikke merket noen problemer med misfargede klær i løpet av testmånedene.

Recipe for mens deodorant er veldig drøy og varer mye lenger enn klassiske roll-ons eller kremdeodoranter, noe som også gjør at prisen føles rimelig med tanke på hvor mange gangers bruk du får ut av den.

Effektiv, drøy og stilren forpakning, men det som virkelig er tiltalende, er tross alt den virkelig friske lukten.

+Mild mot huden, effektiv, lukter godt

05514. Vichy 48hr Antiperspirant Treatment Roll-OnHoldbar med god duft som effektivt motvirker svette og ikke etterlater flekker

Målgruppe: UnisexType: Roll-onAntiperspirant: Ja

Effektiv, mild og varer hele dagen – hva mer kan man ønske? Denne deodoranten fra Vichy er rett og slett et veldig godt valg for både menn og kvinner. Duften er en lett og frisk unisex-duft. Fordi den er såpass nøytral, passer den også veldig bra for personer i ulike aldre. Selv om den behagelig duften er veldig mild, holder den seg gjennom hele døgnet og etterlater en frisk følelse. Deodoranten motvirker svette svært bra. Enten det er en svett kveld på byen eller en steinhard treningsøkt, bevarer deodoranten den friske følelsen fra morgenen.